Tillsammans med Gazette satsar vi på eget coworking-koncept - Great Hub
Moderna coworkinglokaler i Umeå

Tillsammans med Gazette satsar vi på eget coworking-koncept

Nu tar vi tillsammans med Gazette nästa steg i arbetet att utveckla coworking för entreprenörer och nystartade bolag i Umeå. Vi kommer att driva vårt gemensamma coworking-koncept vidare i egen regi. Under oktober innebär det en övergång där företagshubben i Utopia i Umeå byter koncept och namn från Great Space till Great Hub och får en ny visuell identitet. Den 4 oktober invigs även en till hub, Great Hub Campus i Umeå universitetsstad.

Vi vill skapa goda förutsättningar för entreprenörer och nystartade bolag i Umeå. Ambitionen är att ta till vara på stadens potential när det gäller kunskapsdriven innovation, där Umeå universitet som kunskapsnav och den entreprenöriella andan i staden är starka drivkrafter. Att möta behovet av flexibla kontorsplatser genom ett anpassat lokalutbud är en viktig del i arbetet. Vi öppnade stadens första företagshubb för coworking ovanför Utopia-gallerian vid årsskiftet 2018/2019. Under sommaren 2019 färdigställde vi tillsammans med Gazette den andra hubben i Umeå universitetsstad.

– Great Hub samlar kunskapsintensiva bolag i olika utvecklingsfaser. Förutom den starka gemenskap som växer fram ser vi redan nu att våra medlemmar tar chansen att samverka kring nya lösningar och framtida affärsmodeller, säger Matilda Henningsson Community Manager Great Hub.

Nu tar vi tillsammans med Gazette nästa steg i arbetet med att utveckla coworking i Umeå. Från att tidigare ha jobbat med ett franchisekoncept för företagshubbar lanserar vi under oktober månad ett nytt koncept i egen regi under namnet Great Hub. Förutom namnbytet presenteras även en ny visuell identitet. Detta sker i samband med invigningen av Great Hub på campusområdet.

– Coworking är en viktig del av vårt lokalutbud och vi har haft en mycket givande start i samarbete med Great Space. Tillsammans med Gazette tar vi nu nästa steg genom att utveckla erbjudandet vidare i egen regi. Vi ser fram emot fortsatt dialog med våra hyresgäster och andra aktörer som verkar för det bästa Umeå, säger David Carlsson, vd och koncernchef Balticgruppen.

Invigning av Great Hub Campus

Den 4 oktober sker invigningen av Great Hub Campus. Företagshubben ligger strategiskt placerad i företagsparken Uminova Science Park i Umeå universitetsstad, där flertalet innovativa bolag inom medicin, teknik och IT verkar i dagsläget.

– Great Hub Campus tillför en inbjudande mötesplats i en redan levande innovationsmiljö med direkt närhet till Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Det blir spännande att följa vilka affärsmöjligheter som kan uppstå i gränslandet mellan innovation, universitet och näringsliv, säger Sture Bergman, vd och koncernchef VK Media.

För mer information: Matilda Henningsson, Community Manager Great Hub, matilda.henningsson@balticgruppen.se, 070-333 95 19.

Foto: STP Media AB

Events & news

members

DSC01079

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera …

Read more
DSC09872

Members talk med andreas vikberg

Members talk med andreas vikberg

Members Talk på Great Hub är ett återkommande event där medlemmar delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Ibland handlar det om en företagsresa. Andra gånger handlar …

Read more

News

David_2107

Framtidens Umeå och coworking med Balticgruppens VD David Carlsson

Framtidens Umeå och coworking med Balticgruppens VD David Carlsson

Coworking är ett nytt koncept som under de senaste åren växt fram i Sverige. Det är en ny form av kontorshotell som erbjuder arbetsplatser till företag som känner …

Read more
Great Hub x Harvest

Great Hub inleder grönt och smakrikt samarbete med Harvest

Great Hub inleder grönt och smakrikt samarbete med Harvest

I en ombyggd fraktcontainer vid toppen av Svingenbron skapar Harvest den perfekta miljön för sallad, kål och örter att växa oavsett rådande utomhusväder. Med hjälp av LED-belysning, ett …

Read more
Rulla till toppen