Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking - Great Hub
DSC01079

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera verksamhet här.

Ett av företagen som ser potentialen i vad Umeå och norra Sverige har att erbjuda är IT-företaget Webstep. I början av 2023 flyttade företaget och regionansvarig Niklas Abrahamsson in i Great Hubs centrala lokaler på Kungsgatan 63D med fokus på att expandera sin verksamhet till Sveriges norra delar.

Niklas Abrahamsson, Regionansvarig på Webstep

Att expansionen började via ett coworking space är ingen överraskning för Great Hubs Community Manager Cecilia Berglund. De förmåner som ett coworkingställe kan erbjuda attraherar ofta företag som startar upp på ny ort med en eller få medarbetare.

Hon berättar att coworking är ett bekvämt val för verksamheter som väljer att börja med en medarbetare på plats och anställa vart eftersom. På ett coworking space kan företaget utöka sin arbetsgrupp i lugn och ro och bygga nätverk, för att sedan flytta i in större lokaler när tiden är rätt.

För Webstep har expanderingen gått snabbt och till månadsskiftet är de redo att flytta ut från Great Hub. Med flertalet medarbetare på plats i Umeå är större lokaler nästa steg. Det är en fantastisk resa att få ta del av och Great Hub har självklart tagit en pratstund med Niklas Abrahamsson om deras start i Umeå.

Hej Niklas och välkommen till Umeå! Berätta för oss, vad är det ni på Webstep gör om dagarna?

Niklas: Vi är IT-konsulter och jobbar med systemutveckling, webbutveckling, data science och IT-management. Här uppe i Umeå har vi haft ett fokus på AI-området och hjälper kunder med spännande lösningar där.

Hur kommer det sig att ni valde att expandera till Umeå?

Niklas: Hela Norrland är ju inne i en otroligt spännande expansionsfas, och vilken stad är bättre att starta ett kontor i än Norrlands huvudstad?

Vi är glada att ha er här! Varför föll valet på just ett coworking space som kontor när ni expanderade?

Niklas: Eftersom det bara var jag här uppe när vi startade kontoret så var coworking utan tvekan det enklaste och snabbaste alternativet för att komma igång. Den största fördelen har helt klart varit att vi från dag ett haft ett kontor med tillgång till mötesrum och massa annat.

När man är ett nytt företag i en ny stad så är det ovärderligt att kunna lära känna andra företag vid kaffemaskinen.

Upplever ni att det varit enkelt för er att nätverka som nytt företag i stan, i den miljö som ett coworking space erbjuder?

Niklas: Ja, det upplever jag absolut, när man är ett nytt företag i en ny stad så är det ovärderligt att kunna lära känna andra företag vid kaffemaskinen.

Det blir vi glada av att höra! Så, hur har det varit att sitta på Great Hub så här långt?

Niklas: Det har varit toppen, superfina lokaler och allt flyter på bra.

Slutligen så vill vi veta, hur ser framtiden i Umeå och Norrland ut för Webstep?

Niklas: Framtiden ser minst sagt ljus ut, vi växer så det knakar och har inga planer på att släppa på takten.

Att Webstep flyttar ut från Great Hubs lokaler är en naturlig del av deras resa. De har gjort precis vad de skulle: expandera på ett bekvämt sätt med gott om flexibilitet att anställa nya kollegor.

Att företag flyttar ut betyder att nya kan flytta in och fortsätta utöka och förgylla det nätverk som är kärnan i Great Hub. En välkomnande, gedigen community belägen mitt i city av Norrlands största stad. Det är en värdefull nyckel för verksamheter som vill bearbeta norra Sveriges potential; vare sig det gäller att hitta nya samarbetspartners, intervjua potentiella medarbetare eller möta aktörer att bana väg för framtiden med.

Vill du bli en del av Great Hub? Läs mer och bli medlem här.

Läs mer från Great Hub

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Från Umeå till Stockholm, och tillbaka igen. Med sig i bagaget har den nyblivna Great Hub-medlemmen Tina Jonsson ett framgångsrikt företag med stora framtidsplaner. Och som om inte ...
Läs mer

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera ...
Läs mer
Rulla till toppen