Max - Lead Developer Grow Me

MEMBER MONDAY – Max på GROW ME

Måndag är synonymt ny medlemspresentation! För oj vad mycket personer vi vill berätta om. Fördelen med coworking är synnerligen mixen av människor, kompetenser och bakgrunder. Idag tog vi ett snack med Max, vår mångsysslande metalprofil som älskar e-handel.

Hej Max! Du arbetar som Lead developer på GROW ME och har kontor på Campus. Vad jobbar ert gäng med? Och framförallt, vad gör man som Lead developer?

GROW ME jobbar huvudsakligen med webbutveckling av e-handelsidor, så de flesta av oss sysslar med olika former av programmering. Som Lead Developer jobbar jag i huvudsak med att hjälpa andra utvecklare att komma på rätt spår med sin problemlösning. 

Vi vet ju att du även pluggar till ingenjör, är musikproducent och spelar i fyra (!) band. Vilken är din superkraft för att hinna allt?

Det stämmer! Att delegera är en riktigt bra idé. Utan hjälp av andra är det omöjligt att genomföra alla dessa saker samtidigt!

På fredagar har vi som tradition att alltid spela hiphop på City. Att du är en metalkille kan ingen gå miste om. Vilken musik skulle aldrig strömma ur dina högtalare?

När jag var yngre så kan man lugnt säga att jag inte lyssnade på så mycket mer än just metal. Detta stämmer inte riktigt idag. Jag lyssnar på väldigt många olika former av musik till vardags, och är även med och producerar många olika typer av musik. Bland annat så spelade jag nyligen in och mixade en hiphop-artist från Umeå som är riktigt bra och kallas sojboj. Kolla in honom om ni diggar den grejen! Med det sagt så finns det absolut musik som jag inte skulle lyssna på – dansband t.ex. är något som jag haft riktigt svårt att lyssna på bitvis. 

När du behöver en BOOST – vad gör du då?

Oftast låter jag mig inspireras av andra människor som lyckats med häftiga saker! Det gör jag nästan dagligen eftersom inspiration är en slags färskvara och annars kan ta slut.

Om jag säger Great Hub, vad säger du då? 

Massor med inspirerande och motiverande människor!

“Klarnas järngrepp om marknaden håller på att lossa upp en del”

Vilka tre KPI:er skulle du säga är allra viktigast när man jobbar med e-handel?

Det beror lite på vilken e-handel vi pratar om, men de här brukar alltid ligga bland topp 5:

– Antal unika besökare sidan har.

– Andelen besökare som lägger en order.

– Snittvärdet på order lagd.

Kan du få höga värden på dessa nyckeltal så har du goda chanser till att lyckas med din e-handel.

Vilken trend vad gäller digital försäljning är viktigast att hålla koll på under 2020?

Det är svårt att ge någon särskild som gäller alla e-handlare då branschen kan skilja sig väldigt åt mycket beroende på vad man säljer. Men något att hålla koll på är definitivt att Klarnas järngrepp om marknaden håller på att lossa upp en del. Många har tidigare tänkt att man måste använda deras tjänster för att kunna vara en stor spelare på marknaden, men så är inte fallet längre. Mest troligt kommer detta leda till att Klarnas konkurrenter börjar tävla om funktionalitet. Kanske kommer detta ge upphov till nya sätt att handla på, vilket är jättespännande!

3 SNABBA

Instagram eller Youtube? Youtube!

Frukost eller AW? AW!

SEO eller SEM? Får man säga båda?

Events & news

Events

01 Oct

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Home icon1/10-2021, 11.30 Calendar iconGreat Hub Campus

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Hur skapar vi ett vinnande näringsliv efter pandemin? …

Read more
01 Oct

Open Doors @ Great Hub Campus

Home icon1/10-2021, 08.00 Calendar iconGreat Hub Campus

Open Doors @ Great Hub Campus

Tröttnat på hemmakontoret? Sugen på att komma ut och …

Read more

members

Marlene 5

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

Äntligen måndag och dags att säga hej till en av Great Hubs medlemmar. Möt Marlene, företagaren som gillar resor och vin i kombination och är ett proffs på …

Read more
Johannes Höök på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

Säg hej till Johannes – basketkillen från Jönköping som testat flertalet coworkingplatser. Vad är det bästa med konceptet? Och hur är egentligen Umeå som basketstad? Let’s go! Hej …

Read more
Andreas - OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

Idag säger vi hej till en person som varit med sedan resans början – Andreas! En sportälskande gotlänning som dagligen hjälper människor att hitta sin plats på arbetsmarknaden. …

Read more

News

Consoll-3-1

Innovationslab: Hållbar coworking!

Innovationslab: Hållbar coworking!

Hållbarhet har varit på agendan de senaste åren och blir alltmer affärskritiskt. De företag som ännu inte har synkat ett hållbarhetsarbete till affärsstrategin missar de möjligheter som framtiden …

Read more
Cecilia Berglund

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Det står nu klart att Cecilia Berglund blir ny Community Manager på Balticgruppens coworkinghubbar Great Hub. Utvecklingen av området mellan Umeå centrum och Universitetsstaden är viktig för stadens …

Read more
Evelina Fredriksson - liggande

Är personlig utveckling själviskt?

Är personlig utveckling själviskt?

I alla tider har vi människor strävat efter att förbättra oss. Självkännedom var ett ideal redan i det antika Grekland och det går att härleda uttrycket ”Know thyself” …

Read more
Scroll to Top