MEMBER MONDAY - Max på GROW ME - Great Hub
Max - Lead Developer Grow Me

MEMBER MONDAY – Max på GROW ME

Måndag är synonymt ny medlemspresentation! För oj vad mycket personer vi vill berätta om. Fördelen med coworking är synnerligen mixen av människor, kompetenser och bakgrunder. Idag tog vi ett snack med Max, vår mångsysslande metalprofil som älskar e-handel.

Hej Max! Du arbetar som Lead developer på GROW ME och har kontor på Campus. Vad jobbar ert gäng med? Och framförallt, vad gör man som Lead developer?

GROW ME jobbar huvudsakligen med webbutveckling av e-handelsidor, så de flesta av oss sysslar med olika former av programmering. Som Lead Developer jobbar jag i huvudsak med att hjälpa andra utvecklare att komma på rätt spår med sin problemlösning. 

Vi vet ju att du även pluggar till ingenjör, är musikproducent och spelar i fyra (!) band. Vilken är din superkraft för att hinna allt?

Det stämmer! Att delegera är en riktigt bra idé. Utan hjälp av andra är det omöjligt att genomföra alla dessa saker samtidigt!

På fredagar har vi som tradition att alltid spela hiphop på City. Att du är en metalkille kan ingen gå miste om. Vilken musik skulle aldrig strömma ur dina högtalare?

När jag var yngre så kan man lugnt säga att jag inte lyssnade på så mycket mer än just metal. Detta stämmer inte riktigt idag. Jag lyssnar på väldigt många olika former av musik till vardags, och är även med och producerar många olika typer av musik. Bland annat så spelade jag nyligen in och mixade en hiphop-artist från Umeå som är riktigt bra och kallas sojboj. Kolla in honom om ni diggar den grejen! Med det sagt så finns det absolut musik som jag inte skulle lyssna på – dansband t.ex. är något som jag haft riktigt svårt att lyssna på bitvis. 

När du behöver en BOOST – vad gör du då?

Oftast låter jag mig inspireras av andra människor som lyckats med häftiga saker! Det gör jag nästan dagligen eftersom inspiration är en slags färskvara och annars kan ta slut.

Om jag säger Great Hub, vad säger du då? 

Massor med inspirerande och motiverande människor!

”Klarnas järngrepp om marknaden håller på att lossa upp en del”

Vilka tre KPI:er skulle du säga är allra viktigast när man jobbar med e-handel?

Det beror lite på vilken e-handel vi pratar om, men de här brukar alltid ligga bland topp 5:

– Antal unika besökare sidan har.

– Andelen besökare som lägger en order.

– Snittvärdet på order lagd.

Kan du få höga värden på dessa nyckeltal så har du goda chanser till att lyckas med din e-handel.

Vilken trend vad gäller digital försäljning är viktigast att hålla koll på under 2020?

Det är svårt att ge någon särskild som gäller alla e-handlare då branschen kan skilja sig väldigt åt mycket beroende på vad man säljer. Men något att hålla koll på är definitivt att Klarnas järngrepp om marknaden håller på att lossa upp en del. Många har tidigare tänkt att man måste använda deras tjänster för att kunna vara en stor spelare på marknaden, men så är inte fallet längre. Mest troligt kommer detta leda till att Klarnas konkurrenter börjar tävla om funktionalitet. Kanske kommer detta ge upphov till nya sätt att handla på, vilket är jättespännande!

3 SNABBA

Instagram eller Youtube? Youtube!

Frukost eller AW? AW!

SEO eller SEM? Får man säga båda?

Läs mer från Great Hub

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Från Umeå till Stockholm, och tillbaka igen. Med sig i bagaget har den nyblivna Great Hub-medlemmen Tina Jonsson ett framgångsrikt företag med stora framtidsplaner. Och som om inte ...
Läs mer

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera ...
Läs mer
Rulla till toppen