Johannes Höök på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

Säg hej till Johannes – basketkillen från Jönköping som testat flertalet coworkingplatser. Vad är det bästa med konceptet? Och hur är egentligen Umeå som basketstad? Let’s go!

Hej Johannes! Du arbetar som Client Partner på Cerve. Ert företag är relativt nystartat, berätta om vad ni gör!
Vi ger mat- och dryckesleverantörer ett enklare och mer skalbart sätt att ge sina kunder en bättre köpupplevelse. Vi erbjuder en digital beställningsplattform som ger dem en färdig lösning att ansluta sina system till!

Vilka är era typiska kunder?
Primärt leverantörer som säljer till hotell-, restaurang- och cateringkunder men även de som jobbar mot butik.

Att som slutkonsument köpa matprodukter online har vuxit explosionsartat (för att inte tala om högtrycket som infunnit sig under denna pandemi) och handeln domineras av de stora kedjorna. Hur mogen anser du branschen vara B2B?
Det finns en allmän uppfattning bland leverantörer om att branschen inte är mogen för onlinehandel, men när deras kunder får tillgång till en högklassig digital köpupplevelse blir det tydligt att branschen är mer än mogen! 

Extra tydligt blir det när man ser att våra anslutna leverantörer kan dra ca 60% av sin handel online med tjänsten.

Cerve - Digital beställningsplattform för mat- och dryckesleverantörer

Vi vet ju varför du valde Great Hub … Men varför Umeå?
Min sambo har sina studier här uppe. Så tack vare att mitt arbete är så pass flexibelt har jag haft möjligheten att följa med upp!

Du är en inbiten basketkille! Hur är Umeå som basketstad?
Umeå har en riktigt stark bredd med Umeå BSKT i herrligan och A3 Umeå i damligan. Utöver det finns det flera lag både på herr- och damsidan i div. 2! Det enda som saknas i stan är större publikuppslutning på matcherna! 

Metoo-monument på Rådhustorget Umeå

Du kommer från Jönköping och har tidigare erfarenhet av att sitta på coworkingplatser. Vad är det du gillar med coworking?
Energin i lokalerna, de flexibla arbetsytorna och kontakterna man knyter. När man jobbar i ett mindre team är det grymt värdefullt att ha externa personer att bolla idéer och tankar med emellanåt.

“INTERVALL-JOBBA! SÄTT EN TIMER OCH JOBBA INTENSIVT I 25 MIN OCH VILA 5 MIN. DET HAR GJORT MIG BÅDE UTHÅLLIGARE OCH MER EFFEKTIV”


Du lever efter mottot att hela arbetsplatsen ska rymmas i en väska, och du älskar att jobba från olika platser. Vilka är dina bästa tips för att lyckas med distansjobb?
Extra viktigt med tydlig kommunikation, lämna inte utrymme för oklarheter kring uppgifter (och ställ massor med frågor, även om du tror att du förstår). För min egen del har tydliga deadlines och inplanerade “breaks” varit värdefullt för att bli så effektiv som möjligt! (Tips: Intervall-jobba! Sätt en timer och jobba intensivt i 25min och vila 5min. Det har gjort mig både uthålligare och mer effektiv).

Johannes har lång erfarenhet av coworkingplatser

Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig! Berätta om en tabbe du råkat göra på jobbet och vad du lärde dig av det?
Hade en gång ett djupgående och givande möte om annonsering på Google där allt resonerade. Luften nästan vibrerade av hur bra det gick. Tills vi insåg att jag bokat möte med fel bolag, med ett snarlikt namn och att de inte kunde nyttja tjänsten alls.. Äh, vet du vad. Tar gärna fler såna tabbar! Supertrevligt samtal som gav massor energi!

När du behöver en BOOST, vad gör du då?
Kalla samtal och röra på mig! Helst samtidigt!

Om vi säger Great Hub, vad säger du då? 
Kl 10-kaffe på Campus

Berätta något om dig som vi inte vet?
Har på sistone upptäckt ett intresse för kaffe och har nu en växande samling bryggmetoder!

Johannes nyttjar båda Great Hub:s coworkingplatser

3 SNABBA

Le bron James eller Michael Jordan?
Jordan, definitivt. Rekommenderar The Last Dance på Netflix för alla tävlingsmänniskor.

Pris eller kvalitet?
Kvalitet.

Sol- eller vintersemester?
Är “lagomsol”-semester ett alternativ?

Vi säger stort tack för en rolig intervju! Har du frågor om Cerve eller vill komma i kontakt med Johannes? Hör av er på johannes@cerve.co eller på 073-3107640

Events & news

Events

01 Oct

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Home icon1/10-2021, 11.30 Calendar iconGreat Hub Campus

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Hur skapar vi ett vinnande näringsliv efter pandemin? …

Read more
01 Oct

Open Doors @ Great Hub Campus

Home icon1/10-2021, 08.00 Calendar iconGreat Hub Campus

Open Doors @ Great Hub Campus

Tröttnat på hemmakontoret? Sugen på att komma ut och …

Read more

members

Marlene 5

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

Äntligen måndag och dags att säga hej till en av Great Hubs medlemmar. Möt Marlene, företagaren som gillar resor och vin i kombination och är ett proffs på …

Read more
Johannes Höök på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

Säg hej till Johannes – basketkillen från Jönköping som testat flertalet coworkingplatser. Vad är det bästa med konceptet? Och hur är egentligen Umeå som basketstad? Let’s go! Hej …

Read more
Andreas - OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

Idag säger vi hej till en person som varit med sedan resans början – Andreas! En sportälskande gotlänning som dagligen hjälper människor att hitta sin plats på arbetsmarknaden. …

Read more

News

Consoll-3-1

Innovationslab: Hållbar coworking!

Innovationslab: Hållbar coworking!

Hållbarhet har varit på agendan de senaste åren och blir alltmer affärskritiskt. De företag som ännu inte har synkat ett hållbarhetsarbete till affärsstrategin missar de möjligheter som framtiden …

Read more
Cecilia Berglund

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Det står nu klart att Cecilia Berglund blir ny Community Manager på Balticgruppens coworkinghubbar Great Hub. Utvecklingen av området mellan Umeå centrum och Universitetsstaden är viktig för stadens …

Read more
Evelina Fredriksson - liggande

Är personlig utveckling själviskt?

Är personlig utveckling själviskt?

I alla tider har vi människor strävat efter att förbättra oss. Självkännedom var ett ideal redan i det antika Grekland och det går att härleda uttrycket ”Know thyself” …

Read more
Scroll to Top