Andreas - OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

Idag säger vi hej till en person som varit med sedan resans början – Andreas! En sportälskande gotlänning som dagligen hjälper människor att hitta sin plats på arbetsmarknaden. Han är nämligen VD på OnePartnerGroup i Umeå, och arbetar med rekrytering, bemanning och utbildning. Förutom att vara en fena på sitt jobb är han också Great Hubs kanske bästa nätverkare. Vilka är hans bästa tips? Dags att ta tempen på Andreas!


Hej Andreas! Du arbetar som VD på OnePartnerGroup i Umeå. Hur ser en typisk dag ut för dig?
Jag börjar alltid med att gå igenom mail och sätta en struktur för dagen i min kalender och göra en TDL (en To Do List) sen kikar jag igenom de senaste ansökningarna som kommit in på mina annonser. Sedan består dagarna av intervjuer, kundmöten och interna möten samt olika nätverk. Jag lägger också en del tid på search och uppsökande verksamhet.

Ni är en relativt ny aktör i Umeå, vad är den största utmaningen med det?
Att få möjligheten att leverera det man kan erbjuda. Ett nytt bolag med nytt namn behöver lite tid för att bli etablerat och även om vi verkat i Sverige i 10 år så behöver vi bli kända här lokalt. Sedan gäller det att leverera med kvalitet, snabbhet och finess när man får chansen.

“FÖR VARJE NY GENERATION SOM KOMMER UT PÅ ARBETSMARKNADEN SÅ BLIR DET MER WHAT’S IN IT FOR ME


Hur ser en ”vanlig” kund ut hos er?
Vi levererar både rekrytering, bemanning och utbildningspaket så våra kunders behov kan skilja sig åt en del. Under mitt första år har det främst varit rekryteringskunder i Umeå och Skellefteå men vi ser öppningar för att kunna jobba mer med uthyrning också framöver.

Vilka trender inom rekrytering är de allra starkaste i år?
Svårt att svara på då det är mycket som är osäkert fortfarande. Jag tror att många kommer vilja hyra in personal initialt när hjulen börjar snurra så en variant av Hyr-köp är nog min spaning på den närmsta framtiden inom rekrytering.

Ta en titt i spåkulan! Hur tror du att framtidens arbetsmarknad kommer se ut?
För varje ny generation som kommer ut på arbetsmarknaden så blir det mer ”what’s in it for me” så det kommer bli tuffare och tuffare för arbetsgivare att attrahera personal och erbjudandet kring anställning kommer bli mer flexibelt. Alternativet att jobba som konsult med en större frihet finns redan i många former och det kommer troligen bara fortsätta växa.

“OM DU ÄR MER INTRESSERAD AV DEN DU MÖTER, ÄN AV ATT TILL VARJE PRIS FÅ FRAM VEM DU ÄR OCH DITT BUDSKAP SÅ KOMMER DU MEST TROLIGT LÄRA KÄNNA DEN PERSON DU JUST MÖTT”


Om jag säger Great Hub, vad säger du då? 
Ett härligt gäng med företagare som hittat hem. En superplats att bygga sitt företag på och där man får möjligheten att inspirera och få energi av varandra.

Vi vet att du är en fena på att nätverka, kanske bäst på hela Great Hub! Vilka är dina bästa tips?
Ha ha, ja kanske det. Jag är intresserad av människor och det är kanske det bästa svaret. Om du är mer intresserad av den du möter, än av att till varje pris få fram vem du är och ditt budskap så kommer du mest troligt lära känna den person du just mött. Vad du gör och vad du kan erbjuda kommer helt naturligt senare i dialogen. Sen är det helt enkelt bara superkul att nätverka, eller hur?

När du behöver en BOOST, vad gör du då?
Tränar! Jag får både energi och vila av att röra på mig så det försöker jag göra varje dag och när tillfälle ges. Sedan har jag min superkraft i min tro på Gud som ger mig både kraft och lugn i livet.

Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig! Berätta om en tabbe du råkat göra på jobbet och vad du lärde dig av det?
När jag hade Skype-möte med en kund och trodde kameran var avslagen. Det höll på att gå riktigt illa då jag skulle byta om till nästa möte under tiden 😉 Dubbelkolla alltid både mic och kamera om det är så att du ska göra andra saker tillfälligt under distansmöten.

Har du något mer som du tycker att vi ska berätta om dig?
Nej, jag föreslår att man tar kontakt med mig och bjuder in till en kopp kaffe och samtal. Jag tackar i princip alltid ja till en kopp kaffe.

2 SNABBA


Slå dig ur en bunker eller pitcha över ett vattenhinder? Bunkerslagen absolut!

Skidor utförs eller på tvären? Utförs!

Vi säger stort tack för en rolig intervju! Vill du också ställa en fråga eller komma i kontakt med Andreas? Hör av er på umea@onepartnergroup.se eller 073 – 413 06 11

Events & news

Events

01 Oct

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Home icon1/10-2021, 11.30 Calendar iconGreat Hub Campus

Lunch BUZZ @ Great Hub – MÖT NÄRINGSLIVSCHEF PETER JUNEBLAD

Hur skapar vi ett vinnande näringsliv efter pandemin? …

Read more
01 Oct

Open Doors @ Great Hub Campus

Home icon1/10-2021, 08.00 Calendar iconGreat Hub Campus

Open Doors @ Great Hub Campus

Tröttnat på hemmakontoret? Sugen på att komma ut och …

Read more

members

Marlene 5

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

MEMBER MONDAY – Marlene på FKON

Äntligen måndag och dags att säga hej till en av Great Hubs medlemmar. Möt Marlene, företagaren som gillar resor och vin i kombination och är ett proffs på …

Read more
Johannes Höök på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

MEMBER MONDAY – Johannes på Cerve

Säg hej till Johannes – basketkillen från Jönköping som testat flertalet coworkingplatser. Vad är det bästa med konceptet? Och hur är egentligen Umeå som basketstad? Let’s go! Hej …

Read more
Andreas - OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

MEMBER MONDAY – Andreas på OnePartnerGroup

Idag säger vi hej till en person som varit med sedan resans början – Andreas! En sportälskande gotlänning som dagligen hjälper människor att hitta sin plats på arbetsmarknaden. …

Read more

News

Consoll-3-1

Innovationslab: Hållbar coworking!

Innovationslab: Hållbar coworking!

Hållbarhet har varit på agendan de senaste åren och blir alltmer affärskritiskt. De företag som ännu inte har synkat ett hållbarhetsarbete till affärsstrategin missar de möjligheter som framtiden …

Read more
Cecilia Berglund

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Cecilia Berglund blir ny Community Manager

Det står nu klart att Cecilia Berglund blir ny Community Manager på Balticgruppens coworkinghubbar Great Hub. Utvecklingen av området mellan Umeå centrum och Universitetsstaden är viktig för stadens …

Read more
Evelina Fredriksson - liggande

Är personlig utveckling själviskt?

Är personlig utveckling själviskt?

I alla tider har vi människor strävat efter att förbättra oss. Självkännedom var ett ideal redan i det antika Grekland och det går att härleda uttrycket ”Know thyself” …

Read more
Scroll to Top