Great Hub inleder grönt och smakrikt samarbete med Harvest - Great Hub

Great Hub inleder grönt och smakrikt samarbete med Harvest

Great Hub x Harvest

Great Hub inleder grönt och smakrikt samarbete med Harvest

I en ombyggd fraktcontainer vid toppen av Svingenbron skapar Harvest den perfekta miljön för sallad, kål och örter att växa oavsett rådande utomhusväder. Med hjälp av LED-belysning, ett automatiserat klimatsystem, näring och minimal vattenförbrukning möjliggörs i Harvests odling tillgång till dagsfärska grönsaker med mer smak och näring genom alla säsonger.

Genom samarbetet med Harvest har nu medlemmar i Great Hub möjligheten att beställa och plocka ut sina grönsaker på arbetsplatsen. Ett samarbete helt i linje med Great Hubs hållbarhetstänk och som dessutom smakar otroligt gott!

Läs mer om samarbetet från Great Hubs Community Manager Cecilia och Harvests grundare Ellen nedan.

Hej Cecilia och Ellen,
Nu inleder vi ett supergrönt samarbete, berätta mer!

Ellen: Vi jobbar för att samla fler lokala produkter genom samarbeten med lokala aktörer och producenter. I dagsläget har vi till exempel fantastisk potatis från Strycksele och naturbeteskött från Stöcke men mer godsaker är på ingång. Vi vill att alla enkelt ska få tillgång till mat som både gör och smakar gott så vi strävar efter att finnas där du är i din vardag.

Vad får Great Hubs medlemmar ta del av?

Cecilia: Det spännande nya samarbetet med Harvest innebär att vi ser till att våra medlemmar på Great Hub får ta hem lokalodlade och färska grödor varje vecka! Smidigt och enkelt att de bara kan beställa själva på hemsidan för att sedan få kassen levererad direkt till sin arbetsplats och komma hem och laga goda maträtter som gör gott!

Cecilia – Community Manager på Great Hub

Varför samarbeta med Great Hub? 

Ellen: På Great Hub samlas många människor från olika branscher i en inspirerande, kreativ och nytänkande miljö. Vi vill att det ska vara enkelt för alla göra hållbara och hälsosamma val och strävar därför efter att vara där människor är i sin vardag. Därför känns det helt rätt att samarbeta med Great Hub och på det sättet hjälpas åt att förenkla för deras medlemmar att välja dessa produkter som både smakar och gör gott.

Harvest är grundat i Umeå, hur ser er resa ut? 

Ellen: Harvest grundades i juli 2019 efter mycket spånande, funderande och research med olika aktörer i staden.  Mathubben, vår utlämningsplats och kontor, i Östra Station sattes upp i Augusti 2020 i samarbete med INAB och Martinssons. Odlingsmodulen kom på plats vid toppen av Svingen i December 2020. I Februari 2021 lanserades vår hemsida och webbshop och vi gjorde den första skörden och leverans till privatkund och restaurang. Sen dess har vi testodlat många olika grödor och arbetat med att utveckla konceptet och erbjudandet. Under hösten har vi inlett samarbete med UmeEcoRide för fossilfria leveranser, andra lokala odlare för att samla mer lokal mat på samma ställe och fler spännande samarbeten är på gång. 

Great Hubs medlemmar fick smaka på Harvest
Ellen inspirerar om Harvest och deras företagsresa

Fun facts om Harvest Odling

  • Hydroponisk odlingsteknik tros ha använts så tidigt som i Babylons Trädgårdar. 
  • Med hydroponisk odlingsteknik odlar man inte i jord utan i näringsberikat vatten. 
  • Med hjälp av vertikal odlingstekning och kontrollerat, optimalt odlingsklimat kan odlingsmodulen producera ca 2-4 ton grödor per år. 
  • LED-panelerna ger både ljus och värme till plantorna. Blått ljus ger starka rötter och stammar medan rött ljus styr tillväxt och blomknoppning.
  • Plantorna skördas med rötterna kvar vilket betyder att plantan fortsätter leva och bidrar till längre hållbarhet, mer smak och näringshalt. 
  • Odlingsmodulens bevattningssystem sparar 96% vatten*.
    *Jämfört med traditionell frilandsodling. 

Torsdagen den 17 februari blev startskottet för samarbetet med en härlig afterwork på Great Hub City med lokalodlade grönsaker från Harvest och delikatesser från Gårdshem!

After Work och godsaker från Gårdshem Umeå

Läs mer om Harvest på deras hemsida.
Följ Harvest på Instagram
Följ Great Hub på Instagram

Bilder tagna av Bea Holmberg.

Mer om Great Hub
Great Hub erbjuder kunskapsföretag egna kontor eller kontorsplatser samt gemensamma mötesrum och service. Förutom fysiska arbetsplatser finns tillgång till ett nätverk av investerare, mentorer och aktiviteter så som föreläsningar och workshops. Idag har Great Hub närmare trettio olika bolag som medlemmar. I Umeå finns Great Hub på två platser: Great Hub City, ovanför gallerian Utopia, och Great Hub Campus i Umeå universitetsstad. Great Hub City ägs av Balticgruppen och Great Hub Campus ägs av Gazette, ett samägt bolag mellan Balticgruppen och VK Media.

Läs mer från Great Hub

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Från Umeå till Stockholm, och tillbaka igen. Med sig i bagaget har den nyblivna Great Hub-medlemmen Tina Jonsson ett framgångsrikt företag med stora framtidsplaner. Och som om inte ...
Läs mer

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera ...
Läs mer
Rulla till toppen