Members Monday med Skogstekniska klustret - Great Hub
steven-kamenar-MMJx78V7xS8-unsplash

Members monday med Skogstekniska klustret

Att i vardagen vara nära sitt professionella nätverk är en stor fördel som bjuder in till spontana nätverksträffar och nya kontakter. Det berättar Linda Nyström, VD för Skogstekniska Klustret, när Great Hub träffar henne för ett samtal om deras tid som medlemmar på hubben, samt deras kommande event Framtidens Hållbara Industrimiljöer. 

Möt Great Hub-medlemmarna Skogstekniska Klustret: en ekonomisk förening med tio företag inom skogsteknik som medlemmar. Föreningen startades för 13 år sedan med ändamålet att samverka med forskning och skogsbolag för att fortsätta vara världsledande. Genom innovation strävar Skogstekniska klustret, tillsammans med forskare och skogsbolag, efter att i största möjliga utsträckning göra skogsbruket så skonsamt som möjligt.

– Kärnan för Skogstekniska Klustret är att jobba längs värdekedjan och samverka med forskning och skogsbolagen, säger Linda Nyström, VD för Skogstekniska Klustret. Att samverka med andra företag är vardag för föreningen. Det är även en av anledningarna till varför de valde att flytta in på Great Hub Campus.

– Vi vill jobba nära forskare och studenter i vår vardag. När vi fick höra att Great Hub Campus skulle öppna vid universitetet kändes det klockrent att flytta in. Linda berättar att det är en fördel för Skogstekniska klustret att sitta nära Science Park, Uminova Innovation, Umeå Universitet samt SLU just för att det skapar en spontanitet till att enkelt bjuda över branschkollegor på fika eller lunch.

– Det är en otrolig styrka att ha tillgång till samarbetsparners från två universitet och Uminova Innovation så nära kontoret. Dessutom är hela Gröna Huset fullt av intressanta företag för samverkan. Och så håller det på att utvecklats sociala värden i form av gemensamma aktiviteter så som lunchjogg, promenader, pingis, stickning eller andra aktiviteter vilket är fantastiskt roligt. Vi hade inte kunnat sitta på ett bättre ställe.

På onsdag 23 november äger slutkonferensen för Framtidens Hållbara Industrimiljöer rum på Great Hub City. Under ett projekt i ledning av Umeå Energi har Skogstekniska klustret deltagit för att bland annat arbeta med social hållbarhet och hur vi kan skapa mer attraktiva arbetsplatser.

– Vi har tagit fram en överlevnadsguide som handlar om hur du som ledare bygger morgondagens attraktiva arbetsplatser på en grund av mångfald och inkludering. I den rådande hårda konkurrensen om arbetskraft så hoppas vi att den här guiden ska kunna vara en pusselbit i att skapa bästa möjliga klimat och inkluderande arbetsplatser. I guiden finns många konkreta tips om hur en ledare kan arbeta med inkludering på arbetsplatsen och intervjuer med ledare.

Skogstekniska klustret har genom projekten ”Företagsdriven Skogsinnovation” gjort en förstudie där VkNA intervjuat företag om vad de anser sig ha för behov kopplat till mångfald och inkludering. Sedan har arbetet fortsatt tillsammans med VkNA och projektet ”Framtidens Hållbara Industrimiljöer” där Komatsu Forest, Rototilt Peab och Skogstekniska klustret varit arbetsgruppen bakom guiden. I foldern finns även konkreta frågeställningar och checklistor finns med. De tips som är framtagna ska finnas för de som känner sig otrygga i frågeställningarna, eller som vill ta ett steg framåt i frågorna, ska ha något konkret att ta avstamp från.

Detta är ett av de resultat som ska presenteras på slutkonferensen i Great Hub Citys eventyta Boost den 23 november 2022. 

Läs mer från Great Hub

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Tina Jonsson, ASM Event är finalist i Umeågalan: ”Umeå var en naturlig del av vår expansionsstrategi”

Från Umeå till Stockholm, och tillbaka igen. Med sig i bagaget har den nyblivna Great Hub-medlemmen Tina Jonsson ett framgångsrikt företag med stora framtidsplaner. Och som om inte ...
Läs mer

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Att expandera sin verksamhet på ny ort via coworking

Norrland är full av potential och möjligheter. Med en tredjedel av Sveriges hela yta och progressiva städer som ständigt växer finns det gott om möjligheter att framgångsrikt etablera ...
Läs mer
Rulla till toppen